Djupfrysning förlänger många varors livslängd. För att bibehålla din produkts alla goda egenskaper och höga kvalitet är det viktigt att infrysningen sker på bästa sätt.

I vårt stora fryshus i Hässleholm har vi en toppmodern och effektiv infrysningsanläggning. Vi använder oss av en infrysningsteknik som varsamt tar ner temperaturen till -18 °C. Vi har erfarenhet av att frysa in bland annat kött, fågel, fisk och bär.

Din djupfrysta vara är redo för att resa vidare till din kund inom ett dygn. Vi ser naturligtvis till så att all märkning, packning och dokumentation är på plats.

Från sval till iskall på ett dygn – så här går infrysningsprocessen till:

När din produkt levereras till oss förbereder vi pallen genom att placera mellanlägg mellan kartongerna för att underlätta för luften att kunna strömma igenom pallen på ett effektivt sätt. Vi placerar sedan pallen i ett pallställ inne i infrysningsanläggningen. Varje pallplats har en fläkt i direkt anslutning till pallen för att maximera effekten. Fläkten blåser luft igenom pallen med en temperatur av -28 °C. Efter 8 till 12 timmar är produkterna nere i en temperatur av -18 °C. Tiden varierar beroende på produkt och förpackningsmaterial. Efter avslutad infrysning tas mellanläggen bort och pallen sträckfilmsplastas och placeras i ordinarie pallställ i väntan på utleverans.

Kontakta oss så berättar vi mer